We hebben het seizoen 2022-2023 succesvol afgesloten

De voorbereiding voor het cursusseizoen kende een wat onzeker start want hoe zou het gaan met de coronabesmettingen werd het weer net zo heftig als een seizoen ervoor en wat gaan we dan doen met de cursussen. Als je nu aan het eind van het seizoen terugkijkt kunnen we zeggen dat het allemaal boven verwachting prima is verlopen zowel bij onze eigen EHBO cursussen als de AED/reanimatie die wij in samenwerking met de gemeente Zwolle organiseren. De cursisten waren zeer tevreden over de lesstof en de inzet van de Lotus. Naast de verplichte competenties zijn de nieuwe verbanden en hulpmiddelen zoals de tourniquet en “stop de bloeding” uitgebreid besproken en geoefend.

Ook de hulpverlenersgroep heeft prima gedraaid, naast de vaste evenement (waar we al jaren onze “dienst” doen) zijn er een aantal leuke evenementen bijgekomen zoals de vriendschappelijke volleybalwedstrijden van zowel de Nederlandse dames als heren, de NK kampioenschappen basketbal en het NK Padel. Al deze inzetten hebben er toe geleid dat de vereniging extra inkomsten heeft ontvangen. Een gedeelte van deze extra inkomsten gaan we specifiek voor deze groep reserveren.

Dit jaar heeft het bestuur samen met een aantal hulpverleners het “promoteam” opgericht. In het kort komt het er op neer dat zij mee gaan denken over zaken als naamsbekendheid van de vereniging en hoe we dit op kunnen zetten. Inmiddels zijn er nieuwe flyers ontworpen en op diverse plaatsen in de stad opgehangen. Ook zijn er visitekaartjes gemaakt die de hulpverleners als ze met bezoekers/deelnemers tijdens de “inzet” in gesprek gaan kunnen uitdelen. Bij “binnen” activiteiten gaat onze nieuwe “banner” de aandacht trekken en bij “buiten” activiteiten gaan we onze zichtbaarheid d.m.v. de KNV EHBO vlag vergroten.

Het BFO was dit jaar bijzonder omdat de landelijke start in Zwolle plaats vond en er dus een aantal “prominenten ” te gast waren. Zowel de organisatie als wij hadden gehoopt dat de regen weg zou blijven maar je kunt gerust zeggen dat een groot gedeelte van de middag letterlijk in het water is gevallen en dat is echt jammer want hierdoor zijn een aantal optredens komen te vervallen en ging het publiek naar huis. Bij deze nogmaals onze dank aan de hulpverleners uit onze eigen groep maar zeker ook zij die via de zusterverenigingen of individueel acte de préséance hebben gegeven.