Afscheid van onze docent Grietje Bouwknegt

Na meer dan 25 jaar als docent aan onze vereniging verbonden te zijn geweest is Grietje aan het eind van het seizoen (maart 2020) gestopt als docent EHBO. In oktober 2019 had ze al aangegeven om aan het eind van het cursusseizoen te gaan stoppen. Wij als bestuur vinden het jammer maar hebben er ook begrip voor. We praten dus over een hele tijd en vragen ons tegelijk af aan hoeveel cursisten ze de beginselen van de EHBO heeft bijgebracht en hoeveel cursisten er bij haar de kennis op peil hebben gehouden. Het is niet uit te rekenen maar we schatten dat het zeker 250 nieuwe cursisten zijn en meer dan 1000 herhaler’s. Grietje is iemand die de zaken altijd goed voor elkaar heeft, goed op de hoogte is van de veranderingen en niets aan het toeval overlaat en dat wordt door het bestuur zeer gewaardeerd.
Mede door haar kennis en kunde had Grietje een hoog slagingspercentage bij de beginnersexamens en ook voor de herhaler’s kregen geen gelegenheid de kantjes er af te lopen. Gelukkig blijft Grietje nog wel de reanimatielessen geven die wij verzorgen voor het AED project van de gemeente Zwolle.
Door omstandigheden en door de corona crisis was het niet mogelijk om aan het eind van het cursusseizoen afscheid van haar te nemen en haar te bedanken, dit hebben we gedaan op 3 juni bij haar thuis in Nieuwleusen.