Herdenken en Vieren weer probleemloos verlopen

Evenals afgelopen jaar hebben wij ook dit jaar weer voor EHBO ondersteuning gezorgd bij zowel de dodenherdenking op 4 mei als het bevrijdingsfestival op 5 mei. Ondanks het koude weer was er net als voorgaande jaren weer een grote groep belangstellenden voor zowel de “stille omgang” als de “herdenking” bij het monument op het Ter Pelkwijkpark. Gelukkig is alles probleemloos verlopen en was het niet nodig dat onze HV-ers (10) in actie kwamen.

 

Voor onze ondersteuning bij het bevrijdingsfestival hebben wij ondersteuning gekregen van “zusterverenigingen” uit de regio. Dit jaar was er voor het eerst naast de ploegen die al jaren meedoen (Staphorst, Hardenberg en Loenen)  een ploeg van de KNV EHBO afdeling Hengelo. Ook konden weer een beroep doen op leden van andere EHBO verenigingen. Het is goed om op deze manier met elkaar samen te werken en elkaar te versterken. Hulpverleners waar je ook vandaan komt: bedankt voor jullie inzet. Voor zover bekend is de dag rustig verlopen en het weer zal hier ongetwijfeld een rol hebben gespeeld. En de zonnecrème en after sun? Die bewaren we voor 2020.

Wij kijken terug op een zinvol week-end bedenkend dat er maanden vooraf al wordt vergaderd, er schema’s worden gemaakt, verband- en andere middelen worden ingekocht, tassen en koffers worden gevuld en alles naar het Provinciehuis wordt gebracht en ’s avonds laat en ’s morgens vroeg weer naar onze opslag wordt gebracht. Allen die hun steentje hebben bijgedragen: bedankt en tot 2020 het jaar waarin we 75 jaar vrijheid vieren.