Herdenken en Vieren

4 en 5 mei zijn de dagen dat wij herdenken en vieren en waar de hulpverleners van o.a. de KNV EHBO afd. Zwolle e.o. een bijdrage aan mochten leveren.

Het herdenken op 4 mei geldt hoewel dit wel vaak wordt gedacht niet alleen de slachtoffers uit de 2de wereldoorlog maar ook b.v. de soldaten die tijdens een vredesmissie zijn omgekomen.

Het herdenken begon met de stille omgang die begon bij de oude gevangenis aan de Spinhuisplein een plek waar velen de verschrikking van de oorlog hebben meegemaakt en vandaar uit werden weggevoerd om nooit meer terug te komen. Na de stille omgang werd de herdenking afgesloten bij het monument op het Terpelkwijkpark. Het was mooi om te zien dat ieder jaar de bij de stille omgang en de herdenking bij het monument steeds meer mensen zich betrokken voelen.

Na herdenken mag je feest vieren en dat is op 5 mei ruimschoots gedaan. In het park de Wezenlanden, de vijvers en de daar achtergelegen gebieden zoals het eiland en de weide werd volop door jong en oud uitbundig feest gevierd.

Het begon al met het concert voor de oudere inwoners van Zwolle en ging over in optredens van artiesten op de diverse podia.

Over het weer hadden we niet te klagen het was lekker warm en volop zon. Gevolg was wel dat we als HV-ers soms de handen vol hadden al het verzorgen en afplakken van blaren. Daarnaast waren er letsels van uiteenlopende aard waarvan sommigen zeer pijnlijk zoals de knie uit de kom of een gebroken been. Vaste letsels zijn, als je van letsel mag spreken de personen die te diep in het “glaasje” hebben gekeken. Hier hebben we meer de taak van “letsel” voorkomen. Al met al een prima dag die voor sommigen al om 8.00 uur begon en om 01.30 uur eindigde maar dat hebben we er graag voor over. Alle HV-ers niet alleen van onze eigen vereniging maar ook collega’s van zusterverenigingen zoals Staphorst, Hardenberg, Loenen op de Veluwe en enkele kleine verenigingen BEDANKT het was geweldig. We hebben weer prettig samengewerkt en heel veel werk verzet.

Ook een woord van dank aan onze HV-ers die zich ingezet hebben bij het uitdelen van de polsbandjes waar de kinderen/ouders het mobiele nummer op konden schrijven zodat er gebeld kon worden als het kind de ouder(s) kwijt was. Het is altijd weer mooi om van de ouders te horen “wat goed dat jullie dit doen”.

Voor ons was het een mooie gelegenheid de ouders op het belang van een EH(BO) cursus te wijzen.

DSC01465 DSC01477 DSC01488 DSC01491